به گزارش مرکز خبر حوزه حجتالاسلام والمسلمین حکیمیان در نشست مشتركي با دكتر سيد حسن قدسي پور، قائم مقام دبير شوراي عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري(عتف) و رئيس مركز تحقيقات سياست علمي كشور که در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در قم برگزار شد، به تشريح اهداف و اهم برنامهها و فعاليتهاي پژوهشگاه پرداخت و به حضور اعضاي هيات علمي این پژوهشگاه در تدوين نقشه و طرح تحول و بازنگري در سرفصلهاي علوم انساني و نيز شوراي تخصصي بازنگري در علوم انساني اشاره كرد.
وی برگزاري نشستهاي علمي تخصصي متعددي از سوي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، را يادآور شده و از طرح تاسيس پژوهشگاه مجازي در رابطه با اسلامي و بوميسازي علوم انساني خبر داد.
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، طرح تحول در علوم انساني را نيازمند تطبيق با ديدگاههاي حضرت امام خميني(ره) و رهنمودهاي مقام معظم رهبري دانست.
*تحول در علوم انسانی جزء مطالبات ملی است
قائم مقام دبير شوراي عالي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري نیز در این نشست ضمن تشريح اهم اهداف و وظايف اين شورا، تعريف طرحهاي كلان ملي را اصليترين آنها دانست كه در حال حاضر معطوف به طرح مديريت تحول در علوم انساني ميباشد.
دكتر سيدحسن قدسيپور گفت: اجراي اين طرح جزء مطالبات ملي طرحي بينظير است؛ زيرا مورد نظر مقام معظم رهبري و هماهنگ با شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
وي، انتظارات كشور و مسئولان از اين طرح را شامل: فرمول كلان براي طرح تحول، وضعيت موجود كشور در اين طرح و راهكارهاي دستيابي به وضعيت مطلوب در علوم انساني، دانست.
رئيس مركز تحقيقات سياست علمي كشور افزود: نبايد طرح تحول در علوم انساني را به تحول در محتوا محدود كرد، بلكه بايستي سيستمهاي ارتقاء، جذب، آموزش و پژوهش را نيز مدنظر قرار داد.
وي خاطرنشان ساخت: اين طرح بايد جايگاه علوم انساني در بين ساير علوم را مشخص ساخته و جايگاهي در شأن اهميت اين علوم در جامعه را تعريف كند.
بر اساس اعلام روابط عمومي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در ادامه اين نشست برخي از اعضاي هيات علمي این پژوهشگاه ضمن بيان نقطهنظرات خود، پرسشهايي را پيرامون ماهيت طرح تحول در علوم انساني و زيربناهاي لازم براي اجراي آن، نقش ساير نهادهاي فعال عرصه علوم انساني در اين طرح و ظرفيتها و چالشهاي روياروي آن، مطرح ساختند كه دكتر قدسيپور توضيحاتي را در پاسخ به این سؤالات ارائه کرد.
نظر شما